top of page

Wat is Festicoolr?

Festicoolr is een 3D-geprinte design wijnkoeler, gemaakt van gebruikte festivalmunten en ontworpen door een Franse designer. Door een Festicoolr aan te schaffen help je ons om gebruikte festivalmunten te upcyclen naar een duurzaam en bruikbaar product.

 

Wat is Kickstarter?

Kickstarter is een crowdfundingwebsite.

Op het platform kan men ondernemers steunen met financiële middelen, als dank ontvangen de supporters (‘backers’) hiervoor het product. Hoe je het project wil steunen en wat je ervoor terugkrijgt noem je een ‘reward’. Wordt het opgegeven doelbedrag dat nodig is om het project te realiseren niet behaald? Dan worden er ook geen kosten in rekening gebracht. 

 

Waar kan ik een Festicoolr kopen na Kickstarter?
Vooralsnog nergens. Festicoolr wordt geproduceerd bij voldoende interesse via Kickstarter (met een max van 500 stuks).

 

Link naar Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/festicoolr/festicoolr-3d-printed-cooler-made-of-festival-tokens

 

Ná 30 juli is Festicoolr op aanvraag beschikbaar. Neem contact met ons op via hello@festicoolr.nl over de mogelijkheden voor jouw unieke 3D-geprinte design cooler.

 

Hoe kwamen jullie op het idee?

Festicoolr is een samenwerking tussen ShapeService, Dutchband en Lot of Brands (Charlotte Landman en Lisanne Besselink).

We (Lisanne en Charlotte) wisten dat ShapeService bezig was met testprints met gebruikte festivalmunten van Dutchband. Er lagen wat ideeen op de plank maar er gebeurde eigenlijk niets mee. Toen kwam corona, we hadden wat meer tijd, de festivals mochten niet meer doorgaan en we wilde graag een concreet product ontwikkelen voor consumenten, gemaakt van gebruikte festivalmunten. Met het idee dat mensen dan toch nog een beetje festival in huis kunnen halen deze zomer. Een van de ideeën was een wijnkoeler en dat hebben we verder uitgewerkt. Zo zag Festicoolr het levenslicht.
 

 

Wanneer kan ik mijn Festicoolr verwachten?
We beginnen met de productie zodra we het Kickstarterdoel hebben behaald.
Dat is uiterlijk op 30 juli. Halen we het Kickstarterdoel niet, dan wordt er ook niets in rekening gebracht. (En helaas worden er dan ook geen Festicoolrs geproduceerd.)


 

Waarom op Kickstarter en niet een webshop?

Festicoolr is een samenwerking tussen verschillende ondernemers en bedrijven, ontstaan tijdens de coronacrisis. Via Kickstarter kunnen we het Festicoolr-project mogelijk maken. Het is geen langlopende business. Het project op Kickstarter maakt het enerzijds mogelijk om dit te doen omdat het weinig risico met zich mee brengt. En anderzijds biedt het ons de mogelijkheid om zero-waste te werken. Wat inhoudt dat we niet gaan produceren als er te weinig vraag naar is. Zo krijgt elke Festicoolr gegarandeerd een nieuw huis. Het enige nadeel is dat we 10% moeten afdragen aan Kickstarter ;-)

 

Waar is Festicoolr van gemaakt?

We upcyclen festivalafval naar wijnkoelers. Festicoolr is een 3D-geprinte wijnkoeler, gemaakt van gebruikte festivalmunten van Dutchband, de grootste leveranciers van consumptiemunten in Nederland. Zij leveren aan onder andere Lowlands, Pinkpop en Zwarte Cross. De gebruikte munten komen retour en worden versnipperd. Daar maken wij vervolgens deze design koeler van. 


Is de Festicoolr zelf ook te recyclen?

We hopen dat je vele jaren van de Festicoolr geniet. Wil je het niet meer als wijnkoeler gebruiken? Dan kun je er ook prima een plantje in zetten of er iets anders meedoen. Of het bijvoorbeeld doorverkopen en er iemand anders blij mee maken. Wil je er toch echt helemaal vanaf? Dan kun je Festicoolr bij het plastic afval doen. Het kan dan worden gerecycled.


 

Is Festicoolr waterdicht?

100% waterdicht!

 

Kan ik Festicoolr retourneren?

Kickstarter werkt niet als een webshop. Het is een platform waarop je projecten en ondersteunt en creaties mogelijk maakt. Omdat je het leuk vindt. Als dank voor het mede-realiseren van Festicoolr ontvang je het product. In overeenstemming met de gebruiksvorwaarden van Kickstarter bieden we geen restitutie of retourmogelijkheden aan. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met jouw Festicoolr, dan kun je contact opnemen met hello@festicoolr.nl


 

bottom of page